Concert Superpromoter – delen in de praktijk

Een Superpromoter is iemand die (1) enthousiast is over een product of dienst, (2) zijn enthousiasme deelt en (3) invloed heeft op zijn sociale omgeving. Vaak zien we dat er wel mensen zijn die enthousiast over een merk of product zijn (promoters), maar die dit om verschillende redenen niet delen met de sociale omgeving. Hoe kun je de promoters helpen om hun enthousiasme te delen ? Een verhaal uit eigen ervaring…

Vorige week kreeg ik een berichtje van een bekende. Er waren nog kaartjes over voor een concert waar ik zelf al naartoe zou gaan. Ik kreeg een actiecode om mijn vrienden een korting te bieden. Leuk! Niet alleen vanwege een super concert, maar ook om mijn eigen rol als superpromoter eens onder de loep te nemen.

Door de korting werd ik getriggerd om de aanbieding voor het concert met mijn familie en vrienden te delen. Ik vroeg mezelf af waarom ik zonder de korting niet had gedeeld. Ik kwam niet verder dan de categorie “druk, niet aan toegekomen”, want ik was zeker enthousiast.

Zou het voor veel promoters niet hetzelfde zijn? Je bent enthousiast, maar er zijn simpelweg zoveel andere dagelijkse dingen die om aandacht vragen. Deze kortingsactie, alleen voor vrienden en relaties, was het duwtje in de rug dat ik nodig had. Het is altijd leuk om iets van waarde waar je zelf enthousiast over bent weg te kunnen geven.

Zo zie je hoe makkelijk je triggers kunt organiseren om superpromoters te activeren. In dit geval met een simpel mailtje naar (ex) collega’s, goede vrienden en relaties. Mooi om zelf direct te ervaren!

En heeft het gewerkt? Ben ik een superpromoter geweest voor dit concert? Ik heb het aanbod naar zo’n 25 mensen gestuurd en heb gehoord dat er in ieder geval 7 kaartjes gekocht zijn. JA dus!

Kortom, denk na hoe je je superpromoters kunt triggeren om te delen. Dat levert direct rendement op voor jouw organisatie.