Een bad vol enthousiasme

Wat heerlijk in mijn bad. Met mijn oren onder water en mijn haren drijvend om mij heen bedenk ik hoe geweldig ik mij voel. Ik kan mijn armen wijd onder mijn hoofd leggen en toch alle ruimte ervaren. Zelfs 360 graden draaien over de volle lengte lukt. Mijn knieën opgetrokken naar links en mijn kont naar rechts. Het past allemaal. Het is dan ook een hoekbad. Mijn super hoekbad!

Walhalla van nieuwe inzichten

Het is een van de beste plekken in dit huis om te vertoeven. Ik kan er mijn gedachten laten gaan of even bijkomen. Na een ruzie om de gemiste warmte te ervaren; bij moeilijke keuzes waar je gedurende de dag niet uitkomt; of gewoon om even tijd voor mijzelf te nemen. Ik slaap zelfs in bad totdat ik door het afgekoelde water wordt gewekt. Het is een groot ruim bad. Er passen wel 3 mensen in; twee kinderen en een volwassene, twee volwassenen of drie kinderen… alle combinaties zijn gedurende de afgelopen jaren al uitgeprobeerd. Een sociaal gezinsgebeuren.

Hangplek voor Barbies

Het zitje in de hoek wordt eigenlijk nooit als zitplaats gebruikt; het is een “hangplek voor barbies” geworden. Poedelnaakte barbies met een donkere Ken ertussen … Zelfs in de meest luxe hotelbadkamers ga ik nooit meer in bad. Zo’n poedelplaats haalt het gewoon niet bij mijn eigen oase.

Spetter

Eigenlijk ben ik gewoon té enthousiast. Waarom ben ik geen superpromoter van mijn eigen bad? Waarom deel ik mijn enthousiasme niet met anderen? Is het soms omdat een bad geen interessant onderwerp is om te delen? Omdat je niet praat over het moment dat je met je blote lichaam in een kuip vol water stapt? Of omdat je eigenlijk in je uppie wilt genieten en dat moment voor jezelf wilt houden? Ik weet niet eens welk merk sanitair het is. Villeroy & Boch? Sphinx ? Ik zou het dus niet eens kunnen aanbevelen aan anderen, behalve als gewoon hoekbad. Maar dat doe ik toch…Al tikkend op mijn ipad deel ik een bad vol enthousiasme. Sorry voor de spetters!